Hair – 50 years after

Vapaa rakkaus, huumeet ja hipit valtaavat Teatterimontun tammikuussa!

Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen konservatorion opetusyhteistyönä toteutettu suurproduktio, HAIR-musikaali pureutuu ajankohtaisiin teemoihin ja kysyy: Onko rakkaudelle ja yhteisille unelmille mitään sijaa suoritusta ja menestystä ihannoivassa ajassamme?

Hair-musikaalissa esiintyy 14 näyttelijä-, 7 musiikkiteatteri- ja 4 tanssiopiskelijaa sekä 12 muusikkoa. Esityksen kapellimestarina toimii Tuomas Turriago (TAMK), lauluvastaavana Niina Alitalo (TaY), koreografina Samuli Nordberg (TaY) ja ohjaajana Pauliina Hulkko (TaY).

VESIMIEHEN AIKA
Elokuussa 1969 hikinen hippikesä oli kuumimmillaan. Läntisen pallonpuoliskon nuoriso nautiskeli vapaasta rakkaudesta ja marssi yleismaailmallisen rauhan puolesta Vietnamin sotaa vastaan. Huumeitakin kului.

Samaan aikaan Tampereella alkoi tapahtua. Suunnitteilla oli kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen teatterifestivaali, Tampereen Teatterikesä, ja Tampereen Popteatterin musikaaliharjoitukset olivat täydessä vauhdissa. 15.8.1969 oli monessa mielessä historiallinen päivä: liki samalla kellonlyömällä, kun Woodstockissa käynnistyi festivaali, johon tiivistyi koko sodanjälkeisen tiedostavan sukupolven kokemus, jyrähtivät Sampolan juhlasalissa Hairin ensitahdit. Tamperelaiset siirtyivät kertaheitolla Aquariuksen aikaan.

Mitä sanottavaa Hairilla on vuonna 2019? Millaista kieltä puhuu musikaali, jonka ytimen muodostaa vastuuta karttavan vapauden, mielivaltaisen rakkauden ja psyykeä koettelevien huumeiden kyseenalainen liitto? Ja mitä on jäljellä hippiliikkeestä? Mikä on musiikin, joukon ja nuoren paatoksen voima tänään?

Huom! Esitys sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka voivat järkyttää herkimpiä katsojia. Ikäsuositus yli 13-vuotiaille.

Työryhmä:
Ohjaaja: Pauliina Hulkko
Koreografi: Samuli Nordberg
Kapellimestari: Tuomas Turriago
Musiikinohjaus: Kalle Elkomaa
Laulunohjaus: Niina Alitalo
Valosuunnittelija: Nadja Räikkä
Valoassistentti: Matias Palo
Valoassistentti: Carlos Portilla
Äänisuunnittelija: Antti Puumalainen
Skenografi: Tinde Lappalainen
Pukuompelija: Tiina Helin
Pukuompelija: Anu Lähteenmäki
Lavasterakentaja: Joel Honka
Stage Manager: Nuutti Vapaavuori
Tuottaja: Elina Orjatsalo
Tuotantoassistentti, ohjaajan assistentti: Antti Taipale
Graafikko: Jaakko Pietiläinen

Rooleissa Nätyn ja Tampereen Musiikkiakatemian musiikkiteatteri- ja tanssiopiskelijat:
Valtteri Aaltonen, Anna Böhm, Maria Halinen, Emma Huhtala, Heli Hyttinen, Miko Jaakkola, Matleena Junttanen, Inke Koskinen, Samuel Kujala, Sanni Lehto, Linnea Leino, Olga Lepistö, Oksana Lommi, Jenni Loponen, Minea Lång, Ville Mikkonen, Iris Niinistö, Santeri Niskanen, Marikki Nyfors, Maija Pihlajaoja, Niklas Rautén, Semna Segal, Sofia Smeds, Arttu Soilumo, Laurapeppi Väänänen.

Orkesteri:
Pianist-Conductor Tuomas Turriago
Huilu/Pikkolo Heli Ainsalo-Kinnunen
Saksofonit Paula Tervala, Sanni Jyllilä ja Miikka Uusitalo
Trumpetit Mikko Mikkola ja Tuomas Kankaanpää
Pasuuna Niko Kultti
Rummut Akseli Ronimus ja Ilmari Niemi
Koskettimet Antti-Jussi Taskinen
Lyömäsoittimet Joonas Mäyrä ja Kalevi Reentie
Kitara Mikael Wilska ja Toni Sundén
Basso Jaakko Rauhamaa

 

Hanki liput klikkaamalla tästä!